Zdravlje bebe i bezbrižna trudnoća

10.10.2018 08:35
 

Harmony Prenatal test je  neinvazivani prenatalni test, kojim se s visokom pouzdanošću utvrđuje rizik od Down sindroma. Testom se, također, utvrđuje i rizik od trisomija 18 i 13, te aberacija spolnih kromosoma (Trizomija X, Turner, Klinefelter, Jacobs sindromi). Testiranje je jednostavno i sastoji se od uzimanja uzorka krvi trudnice već od desete sedmice trudnoće.

22

 Harmony Prenatal test dostupan i trudnicama u BiH

Harmony test je korišten u više od 1,4 miliona trudnoća u više od 100 zemalja. Bez boli i rizika za bebu i majku, uzimanjem krvi majke, s visokom pouzdanošću utvrđuje rizik od Down, Edwards, Patau sindroma, kao i svih sindroma koji se mogu naći na spolnim hromzomima bebice, te mikrodelecija. Već u desetoj sedmici trudnoće prepoznaje i spol djeteta

 Daljnja genetska analiza fetalne DNK iz majčine krvi provodi se u kliničkom laboratoriju Cenata, koji se nalazi u Stuttgartu. Test ne predstavlja nikakav rizik za trudnoću.

Cijena Harmon Classic testa – BioCube paket već od 320 eura

33

 Dosadašnjim načinom prenatalne dijagnostike mnoge trudnice su podvrgavane rizičnim invazivnim zahvatima kao što je amniocenteza.  Napredak tehnologije u molekularnoj biologiji omogućio je razvoj nove generacije prenatalnih testova, koji se baziraju na analizi slobodne DNK fetusa u majčinoj krvi.

Prenatalna dijagnostika fetalnih hromozomopatija, od kojih je najpoznatija i najučestalija trizomija 21 (Down sindrom), oduvijek je u primarnoj zaštiti trudnica predstavljala velik izazov. Postojeće metode probira imaju relativno visoku učestalost lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata. Drugim riječima, trudnice se ne mogu osloniti na njih i moraju potvrdu tražiti u dijagnostičkim testovima, a dijagnostički testovi poput amniocenteze i biopsije korionskih resica nose visok rizik od pobačaja.

44

Zahvaljujući izvrsnosti Roche laboratorijske platforme, Harmony Test je veoma tačan i istovremeno povoljan. Stopa detekcije za trizomiju hromozoma 21 iznosi 99.5%, dok je lažno pozitivna stopa samo 0.06%. Podaci su dobijeni iz nekoliko kliničkih studija u kojima je učestvovalo više od 30.000 trudnica. Bio Save je ekskluzivni partner za Harmony prenatalni test za područje BiH.

Matične ćelije za bezbrižnu budućnost vašeg djeteta

Kompanija Bio Save roditeljima u BiH nudi i usluge pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi pupkovine. Porod je jedinstvena prilika koja se pruža samo jednom u životu, te samo na taj način roditelji daju šansu svom djetetu da živi i učestvuje u svijetu medicinskog napretka. Upravo zato, Bio Save kompanija omogućava svojim klijentima pohranjivanje matičnih ćelija po najvišim standardima. Ćelije se skladište u njemačkoj banci koja koristi najsavremenije metode krioprezervacije na period do 50 godina.  Naše iskustvo i naša istraživanja čine nas pouzdanim partnerom za sigurniju i ljepšu budućnost. Biosave je u partnerstvu sa FamiCord Group koji ispunjavaju stroge uslove za analizu matičnih ćelija.

55

Laboratorije  FamiCord Group poseduju certifikat AABB – Američke asocijacije banaka za matične ćelije koji garantuje najviše standarde obrade i skladištenja matičnih ćelija iz krvi pupkovine. Akreditacija AABB garantuje da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svetu, a ISO standard garantuje najkvalitetnije tehnološke postupke u obradi i čuvanju matičnih ćelija.

Za više informacija nas kontaktirajte na naše info brojeve.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.