Kako da vam hljeb ostane svjeA? i do 6 mjeseci: Trik koji morate da isprobate!

24.02.2018 10:05
hljeb_11
 

SuA?enje i kvarenje hljeba nije moguA�e sprijeA?iti, ali to vrijeme moA?e da se odloA?i.Da li znate da je jedan od najboljih naA?ina za odrA?avanje svjeA?ine hljeba – zamrzavanje?SuA?enje i kvarenje hljeba nije moguA�e sprijeA?iti, ali to vrijeme moA?e da se odloA?i. Naime, svjeA?ina hljeba moA?e da se odrA?i zamrzavanjem i A?uvanjem u zamrzivaA?u.

PrijeA�svegaA�bitno je da hljeb koji namjeravate da zamrznete bude svjeA?. Najbolje je da bude kupljen taj isti dan ili eventualno dan ranije. Idealna temperatura za drA?anje hljeba u zamrzivaA?u trebalo bi da budem barem 18-ak stepeni ispod nule.A�SveA�iznad te temperature je pretoplo i moA?e doA�i do brA?eg kvarenja namirnice.

Kako bi se ravnomjerno zamrznuo (a i praktiA?nije je pri odmrzavanju) hljeb isijecite na kriA?ke. Postavite hljeb na papir za peA?enje i stavljajte sloj na sloj kako se ne bi zalijepili.Zatim ga prebacite u kese za zamrzivaA? i kad se zaA?elite nekog slasnog sendviA?a, samo izvadite zamrznute kriA?ke i ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi ili ih stavite direktno u rernu.

Hljeb u kesi za zamrzivaA? ostaje svjeA? i ukusan barem A?est mjeseci, ako ne i duA?e. Tekstura hljeba biA�e A?ak zoloft order online, buy zithromax bolja nego kod svjeA?eg i daleko bolja od hljeba starog dva dana.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.