Prilika za zapošljavanje 15 asistenata i viših asistenata na Univerzitet u Tuzli

28.11.2017 13:37
about4
 

Vlada Tuzlanskog kantona je  dala suglasnost JU Univerzitet u Tuzli za potpisivanje Sporazuma o međusobnoj saradnji u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja u javnim univerzitetima/sveučilištima u Federaciji BiH, koji će biti zaključen između Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i JU Univerzitet u Tuzli. Predmet Sporazuma je uspostavljanje uzajamne saradnje radi efikasnog realiziranja Programa sufinansiranja zapošljavanja u javnim univerzitetima/sveučilištima u Federaciji BiH, usvojenog Odlukom Upravnog odbora o usvajanju Programa sufinansiranja zapošljavanja u javnim univerzitetima/sveučilištima u Federaciji BiH.

U ponuđenom tekstu Sporazuma Federalni zavod za zapošljavanje se obavezuje da putem Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona uplatiti sredstva u iznosu od 144.000,00 KM za sufinansiranje dijela troškova obaveznih doprinosa i/ili dijela neto plaće u iznosu do 800,00 KM mjesečno po osobi, u trajanju od 12 mjeseci. Na ovaj način će se omogućiti da se zaposli 15 asistenata/viših asistenata i to lica koja se vode na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje TK, na period od 12 mjeseci.

392.000 KM za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe

Vlada je dala saglasnost na Odluku o raspodjeli sredstava za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe za 2017. godinu. Ovom odlukom raspoređena su sredstva u ukupnom iznosu od 392.000,00 KM. Prijedlogom o raspodjeli sredstava obuhvaćeno je 16 blagovremenih i potpunih prijava koje su zadovoljile propisani bodovni minimum. Svi projekti navedenih organizacija koji su podržani značajno doprinose poboljšanju kvalitete života lica u stanju socijalne potrebe, razvoju partnerstva javnog, privatnog i nevladinog sektora kao i razvoju i pružanju vaninstitucionalnih socijalnih usluga, koji su adekvatna nadopuna uslugama ustanova socijalne zaštite iz javnog sektora. Podrška iz Programa doprinosi smanjenju siromaštva i ublažavanju posljedica ekonomske krize u Tuzlanskom kantonu. Također Vlada je dala suglasnost u na Odluku o raspodjeli sredstava sa potrošačke jedinice subvencija troškova prevencije ovisnosti o drogama za 2017. godinu, za što je ove godine izdvojeno 10.000,00 KM.

Vlada insistira na izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH

Vlada Tuzlanskog kantona nije prihvatila Izjašnjenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa Inicijativom Vlade Tuzlanskog kantona za dopunu Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada Tuzlanskog kantona traži od Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da stave u dnevni red sjednica oba doma na razmatranje i izjašnjavanje Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su još 10. februara 2015. godine poslanici oba Doma sa područja Tuzlanskog kantona predali putem protokola predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.