Oduševite doručkom u krevetu: Trik Gordona Ramseyja za najfiniju kajganu

21.11.2017 08:14
61349153-kajgana-jaja
 

Jeste li pomislili što se tu ima filozofirati oko nekoliko razmućenih i ispečenih jaja? Ako jeste i ako ste skeptični, naša je preporuka da iskušate ovaj trik i način pripreme kajgane poznatog chefa Gordona Ramseyja i vjerujemo da više nikada kajganu nećete gledati istim očima.

Uz vrlo važan savjet da jaja nikada ne smijete prekuhati, ključni je sastojak žlica creme fraichea, koja će ohladiti kajganu kako se ne bi prekuhala i koja će dati posebnu teksturu i okus s kojim ćete na najbolji mogući način započeti dan.

Ako pri ruci nemate creme fraichemožete upotrijebiti mileram od 30 posto mliječne masti ili žlicu kiselog vrhnja.

Pa ako ste za jednu kajganu za doručak i ako želite osvojiti nekoga doručkom u krevetu, slijedite upute do savršene Gordonove kombinacije.

Kajgana (Foto: Stockfood)

Savjeti za kajganu:

1. Pazite da se jaja ne prekuhaju. Posudu stavite na laganu vatru i nekoliko puta je maknite s vatre. Jaja će se i dalje kuhati jer će dno posude zadržati toplinu.

2. Ramsey uvijek novim kuharima u svojim restoranima postavi izazov da pripreme kajganu. Kaže kako onaj tko zna pripremiti pravu kajganu vjerojatno zna i odlično kuhati. A prva greška koju mnogi rade jest ta da prije kuhanja razmute jaja i odmah ih začine solju i paprom. Jaja uvijek morate staviti u posudu nerazmućena i onda ih lagano i neprestano miješati jer se tako neće razbiti njihova struktura. S jajima zajedno ubacite i komadić maslaca.

3. I dok lagano miješate jaja i maslac te povremeno mičete s vatre, pripremite žlicu creme fraichea (milerama ili kiselog vrhnja) te je dodajte pred kraj. Dobro umiješajte te začinite solju i paprom po želji te dodajte još začina po svom guštu, piše Dnevnik.hr.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.