‘Na listi SDP-a su moralni, obrazovani i kulturni ljudi’; Intervju-nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar Vujadinović: ‘U budućnosti Tuzlu vidim kao grad za sve nas u kome prave vrijednosti traju’

30.09.2016 09:20
 

˝Vjerujem da će građani Tuzle ovoga puta više nego ikada prije prepoznati naše sjajne kandidate i kandidatkinje sa liste za Gradsko vijeće Tuzle i kvalitete našeg  kandidata za gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića. To je bitno da bismo  zajedno nastavili graditi Tuzlu, kako bi u budućnosti bila još bolja, ljepša i modernija˝, kazao je nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar  Vujadinović

TIP: Zašto ste se politički angažovali?

Vujadinović: Već duže vrijeme sam razgovarajući sa ljudima shvatio da svi nekako negodujemo zbog aktuelne politike, da smo skloni kritikama, a da smo se sklonili u stranu i da sami ništa ne poduzimamo. Stekao sam utisak da je jedna opšta inertnost, sitni interes i malodušnost zavladala među ljudima, a ja sam uvijek vjerovao da može i mora biti bolje, još iz studentskih dana. I smatrao sam da svako od nas ukoliko poradi na sebi i sebe učini boljim, obrazovanijim, vrijednijim doprinosi i ovom gradu, i Bosni i Hercegovini. Zato kada smo razgovarali u SDP-u o poziciji nosioca liste kandidata za Gradsko vijeće SDP-a Tuzla, nakon kraćeg razmišljanja, i posebno kada sam vidio imena na listi kandidata SDP za Gradsko vijeće prihvatio sam se ove zahtjevne i odgovorne uloge u političkom životu Grada Tuzle.

TIP: Zašto baš SDP?

Vujadinović: Pa jednostavno zato što je SDP jedina ideološka opcija koja je meni potpuno shvatljiva i razumljiva u ovom gradu. A i od najranijih dana i dejtinjstva sam nekako vezan za SDP, i samu zgradu SDP u kojoj je moja mama Josipa radeći tada kao sekretarica u Opštinskom komitetu zaradila i penziju. Tata je cijeli život slijedio Titovu ideju, tako da za mene oko izbora političke opcije nije bilo nikakve dileme.

slika-293

TIP: Biti nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzle je velika odgovornost?

Vujadinović: Rekao bih, ogromna odgovornost jer sam shvatio da ni na koji način ne smijem iznevjeriti, prije svega sjajne kandidate sa liste SDP od kojih sam imao izuzetnu podršku tokom cijele predizborne kampanje, a zatim ni samu partiju i građane Tuzle koji nas podržavaju.

unnamed3-604x400

TIP: Na listi SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla su nova imena. Ko čini listu? Mogu li novi kandidati donijeti nešto novo u političkom životu SDP-a.

Vujadinović: Posebno me raduje da se na listi nalaze nova, ali prepoznatljiva imena, neke od njih sam poznavao i ranije, a pojedine sam sada upoznao, i moram reći da su to moralni, obrazovani i kulturni ljudi, dokazani na svojim radnim mjestima, neospornih profesionalnih i ljudskih kvaliteta, i uvjeren sam da u politički žvot grada mogu donijeti neku novu pozitivnu energiju, te spremnost da na jedan civilizovan način rješavaju probleme i zahtjeve građana.

aleksandar-600x400

TIP: Možete li nam u kratkim crtama predstaviti program koji nudite biračima?

Vujadinović: Mi u SDP smatramo da imamo dobre ideje i projekte vezane za dalji ekonosmki razvoj, za povećanje stope zaposlenosti koja sada iznosi u Gradu Tuzli 61%. Smatramo da su se stekli uslovi da u narednom periodu obezbijedimo oko 4-5 hiljada radnih mjesta čime bi se ova stopa zaposlenosti popela na 70%. Idemo sa programima za dalji razvoj infrasktrukturne mreže u užoj gradskoj zoni i u svih 40 mjesnih zajednica koje čine Grad Tuzlu. Tu su projekti za dalji razvoj malog poduzetništva, za proizvodnju zdrave hrane, za turizam, sport i kulturu.

TIP: Kako vidite Tuzlu u budućnosti?

Vujadinović: Kao moderan, savremen grad u koji su svi dobronamjerni ljudi dobrodošli, grad koji ima perspektivu razvoja u svim sferama privrednog i društvenog života. Grad koji je po svojoj toleranciji prepoznatljiv i van granica Bosne i Hercegovine. Grad za sve nas u kojem prave vrijednosti traju.

TIP: Koja su očekivanja SDP-a od lokalnih izbora u Tuzli?

Vujadinović: POBJEDA!

(TIP/Plaćeno političko oglašavanje)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

31 komentara na ‘Na listi SDP-a su moralni, obrazovani i kulturni ljudi’; Intervju-nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar Vujadinović: ‘U budućnosti Tuzlu vidim kao grad za sve nas u kome prave vrijednosti traju’

 1. haustor

  30. 09. 2016. - 09:45

  Koliko naslućujem ovam su roditelji došli u Tuzlu po partijskoj dužnosti, a i cjelokupna lista je kanta u kojoj je možda zalutao neki Tuzlak ostalo su došljaci na ovaj ili onaj način.
  SAMO SDA

  • Sadmir

   30. 09. 2016. - 10:39

   To što ti naslućuješ nije ni pomena važno a kamoli šta drugo. Možda je bolje da si prčitao interviju prije nego si išta komentarisao, tada bi vjerovatno I saznao da je ovo pravi I istinski Tuzlak, kojeg nije niko morao dovoditi da popuni listu kao što su to druge stranke radile. Osim toga cjelokupna lista je tuzlanska, prava, ti il nisi iz Tuzle pa ne prepoznaješ ljude ili pišeš po stranačkoj direktivi čega smo svjedoci proteklih mjesec dana po društvenim mrežama I portalima.

   • haustor

    30. 09. 2016. - 12:11

    Tuzlak od 65 kad su komunisti-četnici dovodili podobne četnike da rade na odgovornim mjestima (ko je imao škole), a ostali neškolovani skriveni četnici su bili portiri,vozači i sve ostalo osim fizičkih radnika. Ako je iz Tuzle de mi nađi njegovu biografiju na netu ili bilo gdje, ali to je postalo moderno u SDP jer ni kandidat za načelnika krije svoje mjesto rođenja ko guja noge.

    • Dexter

     30. 09. 2016. - 22:04

     @hauster
     A ovaj ti je komentar sa četnicima- komunistima pravo šupački,znači samo zato što mu ime vuče na Srpsko treba odmah da mu prebireš pretke i odakle su došli jer ja ne vidim drugi razlog da bi takve nebuloze neko i spominjao i šta ćemo sa tvojim kandidatom koji se hvali fašističkim pretkom djedom SS-ovcom jel on to dobar zato što je ,,NAŠ”,šta ćemo sa onih drugih četnika koji su poginuli zajedno sa ..NAŠIM” braneći ovaj grad a rođeni su Tuzlaci i nema njihovih biografija na internetu hoćemo i njih prozvati! Jarane moj tvoj komentar mi je samo pomogao pošto sam imao nedoumicu za koga da glasam da se definitivno odredim za koga neću glasati !

    • Stop GMO

     30. 09. 2016. - 22:19

     Komentar ti je stvarno dno dna 🙁

  • Stop GMO

   30. 09. 2016. - 21:39

   🙂 Neko ko podržava SDA priča o korijenima kandidata drugih stranaka
   🙂 vala glavno je da su ovi iz SDA u Tuzli sve rođeni Tuzlaci i da nema nikoga sa strane 🙂

  • Dexter

   30. 09. 2016. - 21:47

   Pa postoji i mogućnost da ti nisi Tuzlak čim o Aci tražiš biografiju po internetu !

 2. visitor

  30. 09. 2016. - 09:50

  Jest bas, inace kuko i bego su tuzlaci. Rodjeni.

  • haustor

   30. 09. 2016. - 10:01

   Upravu si, ali nisu ni na listi SDA u Tuzli i nevjerujem da su na listi ni u Banovićima. A ovi nazovi “tuzlaci” (namjerno malim slovima pišem) se busaju da su oni malte ne osnivači Tuzle i povijest počinje od njih.
   SAMO SDA

   • visitor

    30. 09. 2016. - 10:48

    Burazeru, hadziefendic je kukin i begin kandidat.
    Podsjeticu te da je tuzlanska sda namjeravala kandidovati avdagica ali je iz kantonalne sda dosla direktiva da se kandiduje hadziefendic sto je podrzala centrala mafiju u sarajevu.
    Dakle iza hadziefendica stoje kukic i gutic i ta garnitura kriminalca okupljena oko njih pa je isto kao da su kuko i bego na listi.
    Jel’ ti treba jos nesto crtati posto imas pamcenje zlatne ribice, ako i toliko.

 3. haustor

  30. 09. 2016. - 09:50

  a i slogan su ukrali (prave vrijednosti traju) iz reklame za detarđent Čarli, pa em im Jasmin nema orginalne ideje već i lista krade pa makar i slogan
  SAMO SDA

 4. osiguranje

  30. 09. 2016. - 10:18

  Ovo su potencijalni klimoglavci. O moralu i poštenju g. načelnika i SDP-a portali godinama negativno pišu, šteta je malo se čita.

 5. Sadmir

  30. 09. 2016. - 10:35

  To što pojedini kroz svoje komentare pokušavaju da degradiraju ovog čovjek I cjelokupnu listu nije ništa čudno. Kada se uzme prosjek ove ponuđene liste SDP-a I bilo koje druge liste nmz da se ne primjeti razlika. Osim Aleksandra je još toliko kvalitetnih kadrova na listi za koje, siguran sam, u gradu rijetko ko može šta negativno reći.Definitivno najjača lista u gradu, htio to ili ne neko da prihvati

 6. Sloboda88

  30. 09. 2016. - 10:35

  Jasmin Imamovic i SDP. Haustoru glupane, cujes li nas, cupiiiiiiii, nacionalisto razligu na Ilidzu i tamo pjevaj SDA- demokratija.Crveno-crni sjever se ori JASMIN IMAMOVIC I SDP.

  • Cupi

   30. 09. 2016. - 11:33

   Klošaru što me spominješ, nisam riječi rekao 🙂

  • haustor

   30. 09. 2016. - 12:05

   Biti Tuzlak ne znači imati crvenu partijsku knjižicu, već biti slobodan u svom izboru. I zašto bih ja išao iz svog grada, tebi su otvorene mogućnosti da se vratiš u selo iz kojeg si ili da ostaneš ovdje i praviš se Tuzlak. Ja nažalost nemam gdje iz Tuzle. Znao sam da ovi nazovi “tuzlaci” su krezube nakaze koje ako odu na jednu ili dvije utakmice Slobode misle da je Tuzla radi njih napravljena.Ne kažu džaba:” možeš iz sela otići ali selo iz tebe neće nikad”. Sloboda88 je papak i kako on kaže kelja koja je dobila stan 1985 i roditelji mu došli u Tuzlu i zaboravili svoje seosko porijeklo. Tebi samo na ovaj način trebam odgovarati keljo sa svim svojim kandidatima SDP-a gledat ćete Tuzlu zeleno-plavo obojenu od 03.10

 7. Simika

  30. 09. 2016. - 10:58

  Aco samo naprijed! Predvodiš najjaču listu u povijesti Tuzle. Da si bio klimoglavac kao što to pišu pojedinci sa mozgom veličine oraha do sada bi već sjeo u neku od fotelja, kako je to učinito trenutni minister zdravlja I dežurni Kukin klimoglavac.

  • haustor

   30. 09. 2016. - 12:17

   Stručnost ovog čovjeka ja nemogu dovoditi u pitanje. Pripadnost propaloj politici mogu što makar nisi otišao u DF, a nisam znao da je Kuko toliko jak da i u drugim strankama naređuje pa da predlože Batu to je dogovor između Izetbegovića i Radončića, a ne Kuke i Fuada. A svi smo svjedoci i gledali smo po televiziji koliko se Kuko i Bake vole.
   SAMO SDA

 8. Cupi

  30. 09. 2016. - 11:36

  Da su ovog lika kandidovali za načelnika pomeo bi svu konkurenciju, ladno!
  Ovako te Jasmin iskoristio da navuče koji glas, jer se zna koji je stručnjak i kpacitet ovaj lik.
  Sve i ako dobije Jasmin mjesto načelnika odbaciće te ko kurton jer mu više ne trebaš niti se tvoji stavovi i filozofija života poklapaju sa don Faraoneom.

 9. Sloboda88

  30. 09. 2016. - 12:50

  Što se nalaziš u svakoj rečenici,jbg loš ti nick,CUPI čuješ li me hahahahahah.Jebo te više Faraon,budi ti pametan kada Haustor nije i nisi nacioanlista da glasaš za ove desno orjentirane.Budi IN,voli crveno jer crveno odražava ljubav.Budi pozdravljen.Sloboda do groba.

 10. DoleBanda

  30. 09. 2016. - 17:19

  hahahahahah

  moralni i kulturni?!

  MOzda su moralni jer ima ono “mora” u “moral” i kulturni jer ga kulturno moraju primiti od velikog Vodje 😉

  Koja je ovo sprdačina.

  Pomozite im tuzlaci moji da nas kradu i naredne 4 godine a vas ko jebe, glupani 🙂

  Svako ko glasa za iste stranke (SDP, SDA, SBB, HDZ) ne zasluzuje bolje jer je glupa ovca koja stalno glasa za iste i nada se boljem.

 11. Crnac

  30. 09. 2016. - 17:19

  Joj smijeha i odvala. Sve poltron do poltrona.

  • Dexter

   30. 09. 2016. - 22:08

   Izdrža ti boga mi čitavu kampanju sa njima 🙂 treba još dva dana istrpjeti ovaj botovski horror pa će opet ostati samo stara raja ovdje !

   • Crnac

    01. 10. 2016. - 10:30

    MA lako je kad imas jednog-dva covjeka koji se kloniraju ovdje, ista “argumentacija”, isti stil pisanja…

    SAmo ih treba yebavat u mozak, navikli su da primaju od Dzasmina haha 😀

    Razumijem ih, plase se za posao, misle da ce fakat dobiti otkaze ili da se nikad nece zaposliti ako Dzasmin ne prodje…ali nije to bas tako, umislili su svemoć kleptomana iz Islamovca kod Maoce. On je samo čovjek 😉

 12. Nepodoban

  30. 09. 2016. - 18:23

  Samo SDP,samo Jasmin Imamovic !!!!!!

 13. Damir65

  30. 09. 2016. - 19:58

  Pozdrav svima,
  nikada ne komentarisem ali sada ne zelim da dopustim da neko pokusava da daje pausalne ocjene o Aleksandru za Vas a za mene i nasu generaciju Cobera, znamo se od osnovne skole bio i ostao drug i prijatelj bez obzira sta je postao on a sta smo mi ostali, koju je politicku opciju izabrao njegova licna stvar, to nikada nece promijeniti moje misljenje o njemu, zato bih zamolio one koji imaju zelju da nesto kazu o bilo kome da se bar malo raspitaju o osobi o kojoj komentarisu.

 14. Cupi

  30. 09. 2016. - 20:15

  Eno ih crveni kruže večeras po gradu i pozivaju raju na ustanak, tridesetak auta šoferaju kandidati za vijećnike…. c c c c c jeste jadni i očajni.

 15. Nepodoban

  30. 09. 2016. - 20:37

  Samo Jasmin,samo SDP!!

  • Cupi

   30. 09. 2016. - 20:48

   Hajd svega ti ako kažeš istinu ali samo ISTINU koliko nikova imaš, ja se obavezujem da ću glasati za Jasmina! Dajem glas samo zbog tebe i truda tvog 🙂 halal bilo još 4 godine da ga gledam.

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.