OV Tuzla protiv smještanja Petrovića na Psihijatrijsku kliniku u Tuzli

22.09.2010 19:34
 

Općinsko vijeće Tuzla na današnjoj sjednici podržalo je zahtjeve građana, zaposlenih u UKC-u Tuzla i Ljekarske komore TK da se višestrukom ubici Tomislavu Petroviću ne dozvoli smještaj na Psihijatrijsku kliniku u Tuzli. Vijeće je uputilo zahtjev nadležnim federalnim organima da, pod hitno iznađu zakonsko riješenje za osnivanje ustanove u kojoj bi bile smještene ovakve osobe.

Općinsko vijeće Tuzla smatra da do osnivanja Institucije za smještaj ovakvih osudjenika treba naći prijelazno rješenje te sagledati mogućnost da se Petrović i njemu slični smjeste na neiskoriošteni odjel Kazneno-popravnog zavoda Zenica .

OV Tuzla je razmatralo i prihvatilo Informaciju o socijalnom statusu boračke populacije i realizaciji dopunskih prava korosnika BIZ -a u općini Tuzla u svjetlu važećih zakonskih propisa sa prijedlogom mjera kao i inicijativu za izmjenu Zakona o dopunskim pravima u dijelu rješavanja stambene problematike.

Razmatrana je i Informacija o problematici deminiranja u Općini Tuzla. Vijeće je donijelo zaključak da KU CZ i Služba civilne zaštite općine Tuzla na adekvatan način informišu Vijeće, građane i javnost prezentiranjem karata o lokacijama na kojima se nalaze mine i minsko- eksplozivna sredstva na široj regiji i u području planine Majevice kao i drugim lokacijama gdje su vođena ratna dejstva.

Ni danas vijeće nije dobilo odgovor na urgenciju upućenu JP Saobraćaj i komunikacije Tuzla Službi za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ-a o načinu korištenja parking prostora posebno uz stambene zgrade kao i pravnom osnovu za blokiranje vozila. Vijeće je uputilo inicijativu resornim kantonalnim ministarstvima, menadžmentu OŠ Kreka ,Načelniku i Službi za budžet i finansije Općine Tuzla da se konačno riješe problem školovanja učenika Edina Smaića oboljelog od progresivne mišićne distrofije u OŠ Kreka u Tuzli.

(TIP/RTVTK/A.M./Foto:TIP-arhiva)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.