Ostale odluke sa posljednje sjednice Vlade TK

17.01.2010 08:56
 

Vlada Tuzlanskog kantona  prihvatila je izvještaj o obavljenoj internoj reviziji realizacije Programa mjera za otklanjanje uočenih slabosti u finansijskim izvještajima budžeta Tuzlanskog kantona za 2008. godinu. Izvještaj, u kojem su navedeni pokazatelji o realizaciji općih i posebnih mjera, bit će dostavljeni Uredu za reviziju institucija FBiH. Preporuka interne revizije je da se u narednom periodu posveti dodatna pažnja i ozbiljnost realizaciji usvojenih mjera i preporuka datih u ranijim revizorskim izvještajima.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za rad i socijalnu politiku o raspisivanju oglasa za imenovanje predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta oglasa za popunjavanje pozicije predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona rješenjem je formirala radnu grupu koja ima zadatak da u roku od 20 dana sačini i Vladi Kantona dostavi na razmatranje prijedlog Informacije o ulaganjima i efektima ulaganja iz budžeta Tuzlanskog kantona za razvoj Kantona u toku 2007. 2008. i 2009. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona  donijela je Odluku o formiranju Komisije za izbor i provođenje postupka javnog oglasa radi nominovanja i imenovanja predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju. Zadatak Komisije je da pregleda i ocijeni pristigle prijave po javnom oglasu, obavi intervju sa kandidatima i sačini rang listu kandidata. Prijedlog rang liste treba u roku do 30 dana dostaviti Vladi Kantona na razmatranje i dalji postupak.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o formiranju Komisije za izbor i provođenje postupka javnog oglasa radi nominovanja i imenovanja predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora JU Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona. Zadatak Komisije je da pregleda i ocijeni pristigle prijave po javnom oglasu, obavi intervju sa kandidatima i sačini rang listu kandidata. Prijedlog rang liste treba u roku do 30 dana dostaviti Vladi Kantona na razmatranje i dalji postupak.

Vlada Tuzlanskog kantona  dala je saglasnost za utvrđivanje i isplatu naknada za rad licima angažovanim kao vanjski saradnici i eksperti rješenjima pojedinih ministara angažovanih u komisijama.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je članove Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli iz reda osnivača i to Hasiba Omeragić (predsjednica), Merima Hajdarević, Fahir Baraković, Adi Rifatbegović i Amir Husić.

Vlada Tuzlanskog kantona  kao kandidate za Nadzorni odbor TTU Tuzla predložila je Mufida Moranjkića i Suada Imamovića, a za Nadzorni odbor Elektromontaže Tuzla Jasmina Fejzića. O konačnom imenovanju članova ova dva nadzorna odbora odlučit će skupštine društava u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je i saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Fabrike obuće Aida Tuzla o imenovanju Zejćira Mehića za direktora ove Fabrike.

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.