Utvrđen Plan novčanih tokova za period oktobar-decembar 2009.

28.12.2009 15:37
 

Vlada Tuzlanskog kantona na danas održanoj vanrednoj sjednici dala je saglasnost na Odluku Ministarstva finansija o utvrđivanju Plana novčanih tokova za period oktobar-decembar 2009. godine i Odluku o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Kantona za ovaj period.

Osnov za ove odluke je drugi Rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona koji je usvojila Skupština Tuzlanskog kantona. Oprativni plan je za posljednji kvartal 2009. godine povećan za nešto više od 5 miliona KM i ukupno iznosi 115.155.301,69 KM. Time su stvoreni uslovi da se realizuju sve obaveze definisane Rebalansom Budžeta.

Vlada je donijela i Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda i izdataka u Budžetu Tuzlanskog kantona. Između više budžetskih korisnika preraspoređeno je ukupno 51.650 KM.Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Rebalans Finansijskog plana Kantonalne agencije za privatizaciju za 2009. godinu. Rebalansom je Finansijski plan Agencije za 2009. godinu smanjen za 17.371.410 KM, a razlog je što nije završena planirana prodaja Rudnika krečnjaka “Vijenac”, Rudnika nemetala Kladanj i “Livnice čelika” Tuzla. Iz Finansijskog plana je isključena i prodaja veterinarskih stanica jer su općinska vijeća podnijela zahtjeve za njihovo izuzimanje iz procesa privatizacije.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku ministra za rad i socijalnu politiku kojom je odobren prijenos 450.000 KM JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Sredstva su namijenjena za obezbjeđenje materijalne sigurnosti nezaposlenih osoba za mjesec juli 2009. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na Program raspodjele sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za nevladin sektor.U skladu sa ovim Programom sa ukupno 256.310 KM bit će podržano 189 projekata organizacija i udruženja sa područja Tuzlanskog kantona koja su aplicirala na javni poziv.Projekti se odnose na resore ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, obnove, razvoja i povratka, rada i socijalne politike, trgovine, turizma i saobraćaja, obrazovanja, nauke, kulture i sporta te poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na odluke Ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice kojima su odobrena namjenska sredstva za oblast okoliša, planirana za subvencije javnim preduzećima. Na ime sufinansiranja odvođenja oborinskih voda, proširenje i uređenje korita postojećeg potoka za potrebe ski lifa “Karaula” u Kladnju JP “Karaula” Kladanj dodijeljeno je 10.500 KM , a za sufinansiranje uređenja sedmične gradske pijace, u dijelu koji se odnosi na prikupljanje i odvodnju površinskih voda, odvodnju fekalnih otpadnih voda i nabavku kontejnera JP “Horizontala-Živinice” doo Živinice odobreno je 30.000 KM. U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na imenovanje Mirze Dževdetbegovića za direktora JU Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona.

Vlada je imenovala školske odbore u 12 osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu te razrješila odnosno imenovala jednog člana Školskog odbora u JU Mještovita srednja škola Srebrenik.Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o imenovanju Privremenog Nadzornog odbora u preduzeću sa mješovitom svojinom Konjuh DD Kladanj. Za predsjednika je imenovan Suad Čamdžić, a za članove Ahmo (Abdulah) Gogić i Dražen Kapetanović. Zadatak Privremenog Nadzornog odbora je da što prije, a najkasnije u roku od 60 dana pripreme i zakažu sjednicu Skupštine preduzeća Konjuh DD Kladanj.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.