Za II fazu sanacije brane Modrac 1.800.000 KM

31.10.2009 08:29
 

Vlada Tuzlanskog kantona  donijela je Odluku kojom je data saglasnost na izmjene i dopune Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2009. godini. Izmjenama i dopunama Plan prihoda i rashoda povećan je za 500.000 KM. Razlog je što je Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo predvidjela 500.000 KM za sufinansiranje II faze radova na sanaciji brane Modrac. Izmijenjenim Programom za ovaj projekat ukupno je planirano 1.800.000 KM. Povećana su i izdvajanja za praćenje kvaliteta voda akumulacije Modrac na 38.000 KM, za izgradu glavnog projekta regulacije rijeke Gradašnice u općini Gradačac planirano je 15.500 KM, za glavne projekte vodovodnog i kanalizacionog sistema u industrijskoj zoni Gradačac planirano je 30.000 KM. U općini Tuzla 200.000 KM planirano je za radove na vodovodnom sistemu Debelo Brdo. Uvažen je i zahtjev općine Lukavac da se povećaju izdvajanja za odvodnju oborinskih voda sa područja Doložal. Programom su uvaženi i zahtjevi općina Kalesija, Živinice i Srebrenik za određene korekcije u planu finansiranja projekata u oblasti vodosnabdijevanja.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je data saglasnost na izmjene i dopune Programa utroška sredstava za 2009. godinu, prikupljenih po osnovu odredaba Zakona o šumama. Prema ovom Programu 2.300.000 KM bit će dodijeljeno, između ostalog, za razvoj nerazvijenih dijelova općina i za kapitalne projekte, od kojih je najznačajniji projekat izrade šumskoprivrednih osnova za privatne šume općina sa područja Tuzlanskog kantona. Za  sufinansiranje rada čuvarske službe u državnim i privatnim šumama bit će izdvojeno
1.020.000 KM.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.