Potpisan ugovor između Vlade TK i NLB Tuzlanske banke

18.12.2008 11:11
 

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona potpisali su Ugovor o plasmanu novčanih sredstva sa ESCROW računa Budžeta TK sa najpovoljnijom izabranom NLB bankom d.d. Tuzla, a po prethodnom postupku javnog nadmetanja. Na osnovu Zaključka Vlade Tuzlasnkog kantona Ministarstvo za finansije je donijelo Odluku o pokretanju postupka javne nabavke za izbor najpovoljnije banke za plasman sredstava sa Escrow računa, a u skladu sa Odlukom Vlade TK o utvrđivanju Programa investicija i zapošljavanja. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljniju banku izabrana je NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla. Potpisanim Ugovorom Vlada se obavezala da kod Banke deponuje beskamatno namjenski novčana sredstva za odobravanje kredita u iznosu od 5.445.00,00 KM, a Banka se obavezala da iz deponovanih sredstava ostvarenih prodajom preuzeća-privrednih društava sa većinskim državnim kapitalom iz nadležnosti Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla-sredstva ESCROW računa odobrava kredite korisnicima, fizičkim i pravnim licima, radi podsticanja otvaranja novih radnih mjesta na području Tuzlanskog kantona. Banka će odobravati kredite privrednim društvima u državnom i privatnom vlasništvu državljana BiH čije je sjedište na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje 10 zaposlenih na neodređeno vrijeme do iznosa 500.000,00 sa rokom otplate do 5 godina, grace periodom do godinu dana i kamatnom stopom od 1,65 % godišnje i troškovima obrade u visini od 1% od iznosa kredita.
Također, banka će odobravati kredite i fizičkim licima koji obavljaju samostalnu djelatnost na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje 3 zaposlena na neodređeno vrijeme do iznosa od 60.000,00 KM. Kod odobravanja kredita Banka će poštovati kriterij povećanja zaposlenosti, pri čemu prednost ima korisnik kredita koji zapošljava veći broj visokoobrazovanih mladih osoba na neodređeno vrijeme i kao drugi kriterij će se uzeti u obzir kvalitet proizvodnog programa. Banka će u roku od 30 dana od dana zaključivanja ovog Ugovora objaviti Javni poziv za dodjelu kredita koji ostaje otvoren do plasiranja svih sredstava.

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.